SZCZEGÓŁOWY PROGRAM
KIERMASZ roślin jadalnych i zdrowej żywności, godz. 9.00–18.00
WYSTAWA „Od kakaowca do socjalistycznej czekolady – hobby niezwykłego ogrodnika”,
. kolekcja Wiesława GAWRYSIA, dendrologa, specjalisty od roślin tropikalnych
WYKŁADY:
• godz. 11.00–11.45 „Z rabat naszych przodków – warzywa archaiczne”, Anna RUMIŃSKA
. (SLOW FOOD Dolny Śląsk i Grupa CHWASTOŻERCY)
• godz. 11.45–12.15 „Zdrowa żywność i jej wpływ na nasze zdrowie”, Honorata OBERMAN
. (firma SMAKOSTACJA)
SPACER z przewodnikiem „Zapomniane dary natury”, Tomasz DYMNY z Arboretum Wojsławice, godz. 13.00
WARSZTAT degustacyjny z cyklu „Wiedza o jedzeniu – warzywa archaiczne”, godz. 15.00–16.00.
Zgłoszenia Anna RUMIŃSKA: slowfooddolnyslask@gmail.com – ilość miejsc ograniczona.